Ana içeriğe atla

Limbo Dansı Nedir? Nasıl Yapılır?

Limbo dansı, plaj partilerinden doğum günü partilerine ve hatta iş arkadaşlarınız kaygısız ve buna hazırsa tropikal ofis partilerine kadar her türlü etkinlik için eğlenceli bir aktivitedir Limbo dansı ve nasıl yapılacağı hakkında bilgi edinin. Her şey düşmekle ilgili değil, dengenizi korumakla ilgili. Bu heyecan verici dans eğlencesinin bazı eğlenceli resimlerini keşfedin


Limbo Tarihi

Limbo tipik olarak altında dans ettiğiniz bir sopa içerir. Her geçişte, alçalmak için sırtınızı bükmeye çalışırsınız. Karayip adası Trinidad ve Tobago'da limbo dansının tarihi 1800'lü yıllara kadar uzanırken , ABD'de Trinidad koreografı Julie Edwards tarafından popülerlik kazandı Daha sonra sadece eğlenceli bir aktivite değil, aynı zamanda bir eğlence biçimi olarak popülerlik kazandı. Ayrıca alevli bir belirsizlik yaratmasıyla da tanınır.
Limbo dansı, Las Vegas gibi dünyanın çeşitli yerlerinde bir eğlence biçimi olmuştur Pek çok yerde ateş direği ile limbo gibi spesiyaliteleri içeren bir ateş gösterisi yakalayabilirsiniz. Oyuncular alevler içinde kalmış bir direğin altında dans edecekler. Bu uzmanlar, tipik olarak, ateş yiyen veya ateş hokkabazlığı yapan kişiler gibi diğer ateş sanatçılarıyla birlikte performans sergileyeceklerdir. Bir ateş direğinin altında limbo yapmak sadece özen değil, aynı zamanda pek çok beceri gerektirir.

Evde Limbo Dansı

Limbo dansı, limbo direği olarak kullanılacak bir şeyden başka bir şey gerektirmez. Bu, belirsizlik yarışmalarını veya dansları aile buluşmaları için eğlenceli bir eğlence haline getirir . Büyükanne ve büyükbabalar, kimin en iyi olduğunu bulmak için alçaldıkça direğin altında dans edebilirler. En kısa aile küçüğü olacağını düşünebilirsiniz, ancak hoş bir şekilde şaşıracaksınız. En uzun aile üyelerinden bazıları, en iyisini belirleme becerisine sahip olabilir. Esneklik anahtar olmakla birlikte, vücudunuzu dengeleyebilmek önemlidir. Pratik yapmak da mükemmelleştirir.


Sokakta Limbo Dansı

Sokak sanatçıları , ülke çapında birçok şehirde belirsizlik yaparken görülebilir. Turistler genellikle büyük kişilik ve esneklik sergilerinin tadını çıkarırlar. Bu, insanların ve kalabalığın ne kadar alçalabileceklerini görmeleri için eğlenceli olabilir. Bir şişeden biraz daha uzun bir çubuğun altında limbo yaptığınızı hayal edebiliyor musunuz? Bu bir esneklik harikası.


Profesyonel Limbo Sanatçıları

Bu esneklik yeteneği, profesyonel oyuncular tarafından da popüler bir karnaval numarasıdır. Belirsizliği bir performans sırasında veya bir geçit töreninde tek bir performans olarak yapabilirler. Bu sanatçılar genellikle dans ederken kalabalığın hayranlığını çekerken alçalırlar. Evdeki oyununuzun aksine, bu oyuncular esneklik yeteneklerini sergileyecekler.

Limbo Yarışması

Limbo yarışmaları tüm farklı türlerde olabilir. Profesyonel limbo dansçıları veya sokaktaki ortalama joileri içerebilirler. Tipik olarak, insanlar bir ödül kazanmak için kaydolurlar, ancak bir kostüm giyerek biraz parlama ekleyebilirsiniz. Örneğin, o kadar esnek olmadığınız için size popüler oyu kazandırmak için rekabet etmek için bir tulum giyebilirsiniz.



Limbo yapmak için bir yarışmaya veya sopaya bile ihtiyacınız yok. Bir park yerine asılmış bir halat, arkadaşlar arasında hazırlıksız bir belirsizlik rekabetine yol açabilir. Bu dans stili için bir sopa mükemmel olsa da, bir ip de işe yarayabilir. Ek olarak, ip esneklik üzerinde çalışmanıza ve alçaldıkça dengeleme yapmanıza yardımcı olacak harika bir yoldur.






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dengeleme Hormonları İçin En İyi Yoga Duruşları

Hormonları dengelemek için en iyi yoga duruşlarını arıyorsanız, göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey var.  Hem erkekler hem de kadınlar hormon dengeleyici pozlardan yararlanabilir.  Bununla birlikte, bazı yeni anneler, bu duruşları doğum sonrası depresyon semptomlarını hafifletmek için özellikle yararlı bulmaktadır. Yoga İle Hormonları Dengeleme Hormonları dengelemek için en iyi yoga duruşlarını düşünürken, sonuç almak için çok fazla karmaşık pozlar yapmanız gerekmediğini unutmayın.  İşte bazı öneriler: Rabbit Pose or Sasangasana Bu poz tiroid ve paratiroidin uyarılmasına neden olur.  Aynı zamanda depresyona da yardımcı olur. Hero Pose'da topuklarınızın üzerinde oturarak başlayın. Kolları geriye doğru uzatın ve ayak tabanlarını kavrayın. İleriye doğru dönerken çenenizi göğsünüze doğru itin, kalçalara menteşeleyin ve başınızı yere bırakın, alnınız dizlere değiyor. Başınızın tepesini yere koyarken kalçanızı kaldırın. Birkaç nefes için rahatça dinlenin. Standing Head to Knee or

Omuz Antrenmanı

Omuzları genişletmek istiyorsanız, öncelikle iyi bir  omuz antrenman programı  oluşturmanız gereklidir. Spora yeni başlayan biriyseniz, öncelikle omuz bölgesinin hassas bir bölge olduğunu, sakatlıklara karşı daha zayıf direnç gösterdiğini bilmeniz gerekir. Omuz antrenman programı uygularken, omuz geliştirme hareketlerini  doğru formda uygularsanız, hem omuz kaslarınızı geliştirmeyi hem de sakatlıklara karşı omuz kaslarınızı daha dirençli bir hale getirmeyi sağlayabilirsiniz. https://onlineworkoutplanner.com/ Isınma ve esneme hareketleri 5-7 dk. Rotasyon Egzersizleri 3 x 8-10 Dumbbell Lateral Raise 3 x 8-10 Bent Arm Lateral Raise 3 x 8-10 Dumbbell Shoulder Press 4 x 10-12 Front Raise 4 x 10-12 Reverse Peck Deck Fly 4 x 10-12 Face Pulls 4 x 12