Ana içeriğe atla

Dengeleme Hormonları İçin En İyi Yoga Duruşları

Hormonları dengelemek için en iyi yoga duruşlarını arıyorsanız, göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey var. Hem erkekler hem de kadınlar hormon dengeleyici pozlardan yararlanabilir. Bununla birlikte, bazı yeni anneler, bu duruşları doğum sonrası depresyon semptomlarını hafifletmek için özellikle yararlı bulmaktadır.


Yoga İle Hormonları Dengeleme

Hormonları dengelemek için en iyi yoga duruşlarını düşünürken, sonuç almak için çok fazla karmaşık pozlar yapmanız gerekmediğini unutmayın. İşte bazı öneriler:


Rabbit Pose or Sasangasana


Bu poz tiroid ve paratiroidin uyarılmasına neden olur. Aynı zamanda depresyona da yardımcı olur.

  1. Hero Pose'da topuklarınızın üzerinde oturarak başlayın.
  2. Kolları geriye doğru uzatın ve ayak tabanlarını kavrayın.
  3. İleriye doğru dönerken çenenizi göğsünüze doğru itin, kalçalara menteşeleyin ve başınızı yere bırakın, alnınız dizlere değiyor.
  4. Başınızın tepesini yere koyarken kalçanızı kaldırın.
  5. Birkaç nefes için rahatça dinlenin.

Standing Head to Knee or Janursirasana


Paschimottanasana (aşağıda) ile birleştirildiğinde, bu iki poz kan şekerini dengeler ve timus, tiroid, böbrek ve pankreası uyarır.

  1. Mountain Pose'da başlayın.
  2. Sağ dizinizi kaldırın ve iki elinizle tutun. Nefes alın, sonra nefes verin.
  3. Bir sonraki nefesinizde sağ ayağınızı tutmak için ellerinizi aşağı doğru hareket ettirin ve nefes verirken sağ bacağınızı tekmeleyin.
  4. Sağ bacağınızı 90 derecelik açıyla dışarıda tutun.
  5. Başınızı dizinize doğru indirirken dirseklerinizi baldırın yanına bırakın. Diğer tarafa bırakmadan önce iki nefes döngüsü boyunca tutun.
  6. Yeni başlayanlar muhtemelen dizini gövdeye yakın tutarak veya sadece Paschimottanasana yaparak daha rahat hissedeceklerdir.

Seated Forward Bend or Paschimottanasana


  1. Staff Pose'da başlayın, ayaklar fleksiyonda.
  2. Kalçalarınızı öne doğru eğin, sırtınızı düz tutarak ellerinizi bacaklarınızdan aşağı doğru yürüyün.
  3. Beş nefes boyunca bacaklarınızın yanında ellerinizle dinlenin.
  4. Asaya Dönün Yavaşça, kontrollü bir şekilde ellerinizi bacaklarınızda geriye doğru yürüyün.

Easy Pose or Sukhasana


Yavaş nefes alma hormonal sinyalleri yeniden yönlendirir ve stresi azaltmak ve doğum sonrası depresyonu hafifletmek için adrenal bezi sakinleştirir.

  1. En az 5 cm kalınlığında, tercihen daha yüksek katlanmış bir battaniyenin üzerine oturun.
  2. Bacaklarınızı inciklerden çaprazlayın ve ellerinizi kucağınızda dinlendirin, avuç içi yukarı.
  3. Duruşunuzu düz tutun, ancak pelvisinizin gevşemesine izin verin.
  4. Nefes alın ve çenenizi ve omurganızı öne doğru uzatın, ardından hızla nefes verin ve sırtınızı yuvarlayın.
  5. Nefesinizin ritmine göre bu diziyi 30 saniye boyunca tekrarlayın.

Mudras


Bu, hipofiz ve epifiz bezlerini uyarmaya yardımcı olur.

  1. Avuç içlerinizi, baş parmak eklemleriniz göğüs kemiğinize bastıran Pranam Mudra'da bir araya getirin.
  2. Başparmaklarınızı sağa, aşağı, sola çevirin ve merkeze dönün. Tekrar et.
  3. Ardından, Gyan Mudra'da ellerinizi, baş parmağınızı ve işaret parmaklarınızı birlikte açın. Parmak uçlarına birlikte basın.
  4. Ardından, orta parmakları ve başparmakları, yüzük parmakları ve başparmakları, serçe parmakları ve başparmakları birbirine bastırın ve işaret ve başparmaklara geri dönün. Hareketinizin nefesinizi takip etmesine izin verin ve diziyi iki dakikaya kadar tekrarlayın

Endokrin sistemi

Endokrin sistem insan vücudunu düzenler. Bu karmaşık ağ, vücuttaki diğer sistemlerle, büyüme ve gelişmeden bir kişinin ne kadar enerjik hissettiğine kadar her şeyi kontrol etmek için "konuşur".

Hormonlar vücuttaki bezler ve organlar tarafından üretilen, depolanan ve dağıtılan özel kimyasallardır. Endokrin sistem bu süreci kontrol eder.

Bazı insanlar, belirli bezleri ve organları uyaran ve / veya harekete geçiren yoga pozları yaparak, uygulamanın hormon dengesini ve tutarlı üretim ve dağıtımın korunmasına yardımcı olduğuna inanıyor.

İşte bezlerin ve organların ve bunlara karşılık gelen hormonların ve işlevlerin küçük bir listesi:

  • Adrenal - kortizol salınımını, "kaç veya savaş" ve genel stres tepkisini ve oksijen alımını kontrol eder
  • Hipotalamus - bu hormonların çalışmasına yardımcı olmak için hipofiz bezine hormonlar salgılar
  • Yumurtalıklar - hamileliği sürdürmeye ve adet döngüsünü kontrol etmeye yardımcı olmak için östrojen üretir
  • Pankreas - kan şekerini kontrol eden insülin üretir ve salgılar
  • Epifiz - hala bir gizem, ancak bilim adamları işlevlerinden birinin uyku düzenini düzenlemeye yardımcı olan melatonin üretmek olduğuna inanıyor.
  • Hipofiz - genel sağlık için iyidir, büyüme, tiroid uyarıcı, testosteron, östrojen ve vazopressin dahil olmak üzere bir dizi hormonu düzenler.
  • Testisler - yetişkinlerde cinsel dürtü ve kas kütlesi oluşturma gibi bir dizi faktöre yardımcı olan testosteron üretir.
  • Tiroid - bu bez tarafından üretilen hormonlar metabolizmanızı kontrol eder

Tam Vücut Uygulaması Daha Fazla Yardımcı Olur

Ayakta durma ve oturma duruşları için tam vücut yoga pratiği geliştirirseniz, bazı ters pozlar ve geriye eğilmelerle birlikte, hormon gelişimi ve dağıtımından sorumlu tüm bezleri ve organları çalıştırırsınız. Hormonal dengenin tüm faydalarından yararlanmak için, pratiğinizi sadece uzunluk açısından değil, aynı zamanda duruş sırasına göre de haftada en az üç gün değiştirmeye çalışın.

    Yorumlar

    1. Get best PHP Homework Help From BookMyEssay as we are the trusted source of your essay assignment related concern with professionals.

      YanıtlaSil

    Yorum Gönder

    Bu blogdaki popüler yayınlar

    Limbo Dansı Nedir? Nasıl Yapılır?

    Limbo dansı, plaj partilerinden doğum günü partilerine ve hatta  iş arkadaşlarınız kaygısız ve buna hazırsa  tropikal ofis partilerine  kadar her türlü etkinlik için eğlenceli bir aktivitedir  .  Limbo dansı ve nasıl yapılacağı hakkında bilgi edinin.  Her şey düşmekle ilgili değil, dengenizi korumakla ilgili.  Bu heyecan verici dans eğlencesinin bazı eğlenceli resimlerini keşfedin Limbo Tarihi Limbo tipik olarak altında dans ettiğiniz bir sopa içerir.  Her geçişte, alçalmak için sırtınızı bükmeye çalışırsınız.  Karayip adası  Trinidad ve Tobago'da  limbo dansının tarihi 1800'lü yıllara kadar uzanırken  , ABD'de  Trinidad koreografı  Julie Edwards  tarafından popülerlik kazandı  .  Daha sonra sadece eğlenceli bir aktivite değil, aynı zamanda bir eğlence biçimi olarak popülerlik kazandı.  Ayrıca alevli bir belirsizlik yaratmasıyla da tanınır. Limbo dansı,  Las Vegas  gibi dünyanın çeşitli yerlerinde bir eğlence biçimi olmuştur  .  Pek çok yerde ateş direği ile limbo gibi spes

    Omuz Antrenmanı

    Omuzları genişletmek istiyorsanız, öncelikle iyi bir  omuz antrenman programı  oluşturmanız gereklidir. Spora yeni başlayan biriyseniz, öncelikle omuz bölgesinin hassas bir bölge olduğunu, sakatlıklara karşı daha zayıf direnç gösterdiğini bilmeniz gerekir. Omuz antrenman programı uygularken, omuz geliştirme hareketlerini  doğru formda uygularsanız, hem omuz kaslarınızı geliştirmeyi hem de sakatlıklara karşı omuz kaslarınızı daha dirençli bir hale getirmeyi sağlayabilirsiniz. https://onlineworkoutplanner.com/ Isınma ve esneme hareketleri 5-7 dk. Rotasyon Egzersizleri 3 x 8-10 Dumbbell Lateral Raise 3 x 8-10 Bent Arm Lateral Raise 3 x 8-10 Dumbbell Shoulder Press 4 x 10-12 Front Raise 4 x 10-12 Reverse Peck Deck Fly 4 x 10-12 Face Pulls 4 x 12